Persbericht, 7 juli 2021 | BOOMTOWN 2021 gaat door! Van dinsdag 24 tot vrijdag 27 augustus strijkt het gratis openluchtfestival neer op de Gentse Kouter en in de prachtige Opera. Kleiner, maar fijner dan ooit. Boomtown 2021 wordt een heus dorp, waar gezelligheid en muziek primeren voor 2500 dagelijkse bezoekers. Iedere avond richten we ons op een muzikaal thema (Belgische indie! Hiphop! Zware gitaren! Open Air!). De Kiosk wordt in ere hersteld als volwaardig muziekpodium. Samen met Studio Brussel stellen we de GEM stage voor als gloednieuw podium op de Kouter, dat zichzelf van duurzame energie voorziet. In de Opera tonen we fijne concerten aan zachte prijzen, in de prachtige Lullyzaal. Zowel binnen als buiten experimenteren we bovendien met immersive en 3D-sound.

Stubru zendt live on stage uit vanop
de groen aangedreven GEM-stage

KOUTER: KIOSK & GEM STAGE
Gratis optredens met beloftevolle artiesten én gevestigde waarden op 2 gloednieuwe podia. Iedere dag wordt de klemtoon gelegd op een muzikaal thema. 

Kiosk
De Kouter zal er helemaal anders uitzien dan we gewend zijn. We gaan voor een kleinere, maar sfeervolle editie waar het publiek kan genieten van muziek, eten en drinken. De prachtige Kiosk wordt in ere hersteld, en zal dienst doen als hoofdpodium.

GEM Stage x Studio Brussel
Boomtown is een van de weinige spelers in muziekland waar groene ambities en vernieuwingen een traditie zijn. Dit jaar trekken we duurzaamheid letterlijk op het podium, met de GEM (Green Energy Mill) stage die zijn eigen energie voorziet via wind, zon en waterstof. Van hieruit zendt Studio Brussel 4 dagen live uit, ontvangt de zender gasten en verzorgen we kleine presentaties en concerten van beginnende artiesten.

 

Belgische indie! Hiphop!
Zware gitaren! Open Air!

 

Programma
di 24 aug — Unday Labelnight

We openen het festival met een avond rond het Gentse kwaliteitslabel Unday. Ze brengen misschien wel de spannendste Belgische artiesten van het moment mee: Dans Dans, Elias, Sam De Nef én een surprise act als headliner! Die houden we nog even geheim.

wo 25 aug — Out The Frame
Woensdag slaat Boomtown de handen in elkaar met hiphop festival Out The Frame, een samenwerking tussen Voo?uit en All Eyes On Hip Hop. En dat levert vuurwerk op, met namen als Miss Angel, Abrahamblue, Bryn, Ashley Morgan en Mimi. Het extravagante hiphop-duo Ho99o9 komt uit New Jersey overgevlogen om de avond af te sluiten.

do 26 aug — Zware gitaren
Op donderdag zijn het al gitaren wat de klok slaat. Psychonaut en Wallace Vanborn zorgen voor zware rockriffs, catchy hooks en pompende ritmiek. En met het Leuvense powertrio Brutus nodigen we één van ’s lands strafste metalbands van het moment uit.

vr 27 aug – Open Air
Aflsuiten kan maar op één manier: met een heuse open air party. De dj’s van dienst? AliA en DTM Funk brengen een mix van funk, house, hiphop en meer beat-gerelateerde coolness. San Soda staat dan weer garant voor ruwe classic house en techno, doorspekt met vrolijke (afro)disco en tijdloze electro cuts. Als klap op de vuurpijl draaien de twee spannendste dj’s van de lage landen Nosedrip en Orpheu The Wizard zij aan zij. Extase verzekerd!

 OPERA
Intieme concerten en presentaties in de prachtige Lullyzaal van de Gentse Opera

 Het is ondertussen een traditie geworden: de Gentse Opera naast de Kouter maakt opnieuw deel uit van Boomtown en zorgt voor enkele intieme concerten en presentaties in het prachtige salon ‘Lully’. We gaan van start met straffe bands uit het kansenparcours van Sound Track: Jibran, Moody Mae en Coline & Toitoine. Woensdag toont muzikale duizendpoot, songwriter, componist en producer David Numwami waarom Sebastian Tellier en Charlotte Gainsbourg zot van hem zijn. Donderdag brengt indie queen Tsar B haar voorliefde voor 90’s urbanpop en oriëntaalse invloeden naar de Opera.

 Afronden doen we met een netwerkmoment voor publiek en professionals rond de immersive sound technologie, die we i.s.m. Amptech gebruiken in de Opera. Deze technologie is niet minder dan een revolutie, waardoor muzikanten en technici kunnen experimenteren in een driedimensionele muzikale ruimte. Tijdens een uniek concert van Ansatz Der Maschine, een project van soundtechnici Mathijs Bertel en Alexander Baert, zal je aan de levende lijve ondervinden waarom dit zo fascinerend is.

VEILIGHEID

Boomtown behandelt de veiligheid van het publiek als absolute prioriteit. Het festival wordt een veilige plek, waar het publiek zorgeloos kan genieten en feesten. De nodige coronamaatregelen zullen dan ook tijdig gecommuniceerd en nauwgezet opgevolgd worden.

 

Met de kiosk als hoofdpodium doet Boomtown een gooi naar het hart van de Kouter

 

PRAKTISCH

Boomtown op de Kouter is gratis. De deuren van het festivalterrein openen om 17:00. Het einde is elke dag voorzien om 23:00.

De Boomtownconcerten in de Opera zijn betalend. Je kan er gaan kijken naar David Numwami, Tsar B en Ansatz Der Maschine. Tickets kosten € 14 in voorverkoop. De deuren openen om 20u, het concert start telkens om 21u. De tickets voor deze shows zijn te koop via deze link!

 MET DANK AAN

Boomtown kan onmogelijk doorgaan zonder de steun van zijn talloze vrijwilligers, subsidiënten, sponsors en partners. Boomtown ontvangt subsidies van Stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap en Flanders State of the Art.

Onze sponsors zijn Sabam For Culture, KULeuven, VDK, Cristal, Coca Cola en HOGENT.

Partners van Boomtown zijn Muziekclub Democrazy, Studio Brussel, GEM stage, Voo?uit, All Eyes On Hip Hop, Handelsbeurs, Opera, vi.be, N9, de Casino en Unday Records.